Home sweet home
15 september 2015 - Assen, Nederland
Daar ben ik dan weer... veilig en wel op Nederlandse bodem terug.
Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze reis van 10,5 week heb kunnen maken en zoveel moois heb kunnen zien en doen.
In Calgary heb ik nog een tocht naar de Columbia Icefield gletsjer ondernomen wat heel mooi was. En... op de terugweg stopte de bus ineens... er liep een zwarte beer aan de andere kant van de weg! Dat geloof je toch niet. De gids zei dat hij in de 10 jaar dat hij dit werk deed nog nooit een beer zo laag op de berg had gezien in augustus. Dit was dus écht wel een cadeautje. Heel heel erg gaaf.
Daarna ben ik naar Ottawa gevlogen. De hoofdstad is veel gericht op politiek en militaire objecten. Ik ben bij het Hoger gerechtshof geweest en heb daar een tour doorheen gehad en ook nog in het parlementsgebouw. De beveiliging is streng, net een vliegveld. 's Avonds was er een grote vuurwerkshow en daaropvolgend een hele gave lichtshow geprojecteerd op het parlementsgebouw over de geschiedenis van Canada.
Na Ottawa naar Montreal gereist met de bus, maar deze Franse stad heeft niet echt een bijzondere indruk bij me achtergelaten.
Vanaf daar kreeg ik een reismaatje, want Danny kwam me opzoeken. We hebben een auto gehuurd en zijn naar Niagara Falls gereden. De watervallen zijn mooi en groot, maar verder is er in 't stadje weinig te beleven of te doen.
Hierna zijn we weer Amerika ingetrokken op weg naar Washington. Wat een grootsheid hier en wat veel eerbetoon voor voormalig presidenten en Amerikaanse omgekomen militairen. We zijn in de nok van Washington monument geweest, bij het grootste oorlogsmonument van de VS, bij Lincoln memorial, bij Jefferson memorial, bij Roosevelt memorial, bij het monument voor Martin Luther King, bij het Capitool en natuurlijk even bij Obama op bezoek bij het Witte Huis. Ook nog even stiekem de Declaration of Independence op de foto gezet.Teveel om op te noemen ;)
Daarna een paar dagen in Philadelphia geweest wat ik ook niet zo'n bijzondere stad vond. Vooral vies en veel afval en 't stinkt op veel plekken naar afval en pis. Wel de plek bezocht waar de Declaration of Independence is ondertekend, maar ik was wel een beetje museum moe.
Na Philly nog 5 dagen in New York geweest. Met de New York pas was dat echt gaaf, want daarmee kun je kiezen uit meer dan 80 'attracties' waar je dan gratis naar binnen mag. Dus bovenop het Empire State Building gestaan op de 86ste(!) verdieping, een tour in Rockefeller Center en ook hier bovenop gestaan, een audio tour door Grand Central Station waar veel films opgenomen worden, in Madam Tussaud geweest, een VIP tour in Madison Square Garden (beroemde arena), bij de gedenkplaatsen van het WTC en in het 9/11 memorial museum wat onwijs indrukwekkend was... Ook weer teveel om op te noemen. De foto's spreken voor zich.
Op de laatste dag nog bij een honkbal wedstrijd van de NY Yankees wat ook weer een bijzondere ervaring was. Om maar te zwijgen over de emmers popcorn die Amerikanen opvreten en alle andere rotzooi.
Kortom, het was een onwijs gave, mooie, bijzondere reis die in alle opzichten zeer geslaagd was. Het is wel ineens ontzettend snel gegaan, maar het is ook wel fijn om weer thuis te zijn. Inmiddels ook weer aan het werk, dus... back to reality ;)

- Kingscross: Mijn favo Bond, James Bond
- Kingscross: Mijn favo Bond, James Bond
- Kingscross: Mmmmmmmmm
- Kingscross: Heel geschikt als puzzle…
- Kingscross: Een rood geruite blokjes…
Alle reacties »